THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES ?

miercuri, februarie 09, 2011

Înseamnă nimic.Cuvintele dor. Cuvintele te fac să zâmbeşti sau să plângi. Cuvintele îţi dau de gândit. Cuvintele te fac să ierţi. Cuvintele te fac să uiţi. Cuvintele te fac să râzi. Cuvintele te pot salva sau nu.
Cuvintele sunt doar cuvinte.
Ele sunt simple sunete care se pierd în vânt şi-şi pierd din semnificatie în timp sau în secunda 2. Cuvintele nu au putere, nu au cum să-ţi facă rău, nu au cum să te lovească şi să te lase să zaci pe podea zile intregi. Cu toate acestea, paradoxal, cuvintele pot face asta.
Ne încredem atât de mult în ele, încât trecem cu vederea lucrurile evidente. De exemplu, cineva ne spune că suntem talentaţi, în schimb pe faţă îi apare o grimasă de zile mari. Ce facem? Evident ne concentrăm pe faptul că acea persoană ne-a spus că suntem  talentaţi şi ne zicem că acea grimasă este pur şi simplu un tic de-al ei.
Când am încetat să înlocuim faptele cu vorbe?
Cel mai mult îmi plac cuvintele dintr-o relaţie. Ele sunt memorabile şi de neînlocuit, le considerăm unice, adevărate şi mai ales emoţionante... până ne dăm seama că vorbele fără fapte egal 0.
Să spunem că eşti într-o relaţie de ceva timp. Sunteţi amândoi îndrăgostiţi, fericiti si aveti senzatia ca toata lumea e a voastra. Va uitati unii in ochii celuilalt şi vă spuneţi că nimic nu vă poate despărţi, că pur şi simplu...căutarile s-au terminat şi începeţi să vă faceţi planuri pentru întreaga viaţă.
El sau ea îţi spune că nu îşi imaginează viaţa fără tine, că fără tine nu mai poate trăi, că fără tine nu o să se poată descurca, că tu eşti cel/cea care îi dă echilibru şi că niciodată nu o să te dezamăgească. Apoi, îţi spune că va lupta pentru iubirea voastră, că întotdeauna va veni înapoi, că niciodată nu o să te lase, că se va schimba, că dacă îi spui să plece, ea/el tot nu va pleca.
Urmează afirmarea faptului că nu mai este nimeni ca tine şi nimeni nu o să mai fie vreodată, că doar tu eşti cel/cea care-i poate aduce zâmbetul pe buze, care poate să-l/s-o înţeleagă şi fără de care viaţa nu mai merită trăită.
Cum ar fi toate aceste vorbe frumoase însoţite de faptul că: ea/el nu mai  are timp de tine, nu te ia în serios, uită datele importante, mereu te întristează?
Ce rost ar mai avea toate aceste vorbe dacă în cazul unei despărţiri, iubitul/iubita ta nu ar face nimic. Absolut nimic. După ce ţi-a spus şi ţi-a spus şi s-a bătut cu pumnul în masă şi te-a privit în ochi, ea/el pur şi simplu ar lăsa-o aşa.
În aceste cazuri cuvintele nu au nicio valoare, sau cel puţin nu ar trebui să aibă. Sunt nule, spuse de dragul de a fi spuse sau...
Uneori faptele sunt mai presus decât cuvintele, iar faptele însoţite de cuvinte sunt mai importante decât orice : un "te iubesc" şi un sărut sau un "adio" şi o uşă trântită.
Ar fi simplu dacă am putea alege..ori faptele ori cuvintele, din păcate nu suntem în masura de a face această alegere.
Am putea încerca ceva : vorbele, întotdeauna vor fi la fel sau aceleaşi, spuse de alte şi alte persoane pe diferite tonalităţi, faptele îşi păstrează doza de imprevizibil, aşa că hai să nu ne mai încredem atât de mult în cuvinte şi să încercăm să lăsăm mai mult faptele să vorbească...

5 comentarii:

Andy spunea...

cuvintele sunt niste chestii insipide:))
cuvintele ar trebui sa le selectezi si sa le adapostesti intr-o cutiuta unde sa le cauti de fiecare data cand ai chef pentru a te motiva sau amuza...
daca am putea fi imuni in fata cuvintelor am rezolva deja o problema existentiala.
si totusi,cuvintele nu inseamna tot si totodata insemna tot...
offf, cate cuvinte!!

evelyn spunea...

Cuvintele trebuiesc sustinute prin fapte, altfel nu inseamna nimic!

Livia`` spunea...

Deci.. de ce dor cuvintele atat de rau ?

Andy spunea...

Pentru ca le interpretezi cum ai vrea sa nu fie

radiowhisper.com spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!